حملات ویرانگر آمریکا بە قلب اقتصادی حوثیها ۸۰ کشته و ۱۵۰ زخمی بر جا میگذارد
- Arena Website
- Apr 20
- 2 min read

بامداد جمعه ۲۹ فروردین (۱۸ آپریل)، جنگندههای ایالات متحده در عملیاتی گسترده، بندر نفتی رأس عیسی در شهر الحدیده یمن، تحت کنترل حوثیها را هدف حملهای مرگبار قرار دادند. این حمله، که به گزارش شبکه المسیره دستکم ۸۰ کشته و ۱۵۰ زخمی بر جای گذاشت، مرگبارترین اقدام نظامی آمریکا علیه این گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران تاکنون بوده است.
بە نقل از بی بی سی، شبکه المصیره، رسانه وابسته به حوثیها گزارش داد که جنگندههای آمریکایی با بمباران سنگین بندر رأس عیسی، یکی از مهمترین مراکز صادرات نفت یمن خسارات سنگینی به زیرساختهای این بندر وارد کردند.
تصاویر ماهوارهای منتشرشده توسط ناسا حاکی از آتشسوزیهای گسترده در این منطقه است که تا ساعاتی پس از حمله ادامه داشت. المسیره با پخش تصاویری از ویرانیها و اجساد قربانیان، مدعی شد که بسیاری از کشتهشدگان و زخمیها «غیرنظامیانی» بودند که در بندر مشغول به کار بودند. با این حال، هیچ گزارش مستقلی تاکنون این ادعا را تأیید نکرده است.
سنتکام در بیانیهای رسمی ضمن تأیید حمله، اعلام کرد که این عملیات با هدف «نابودی زیرساختهای سوخترسانی حوثیها» انجام شده است. به گفته مقامات آمریکایی، بندر رأس عیسی منبع اصلی تأمین سوخت برای عملیات نظامی حوثیها و همچنین درآمدهای غیرقانونی این گروه بوده که از آن برای «حمایت از فعالیتهای تروریستی» در منطقه استفاده میشده است. سنتکام از ارائه جزئیات درباره تلفات غیرنظامی خودداری کرد و به سؤالات رسانهها در این زمینه پاسخی نداد.
واکنش تند حوثیها؛ شلیک موشک به اسرائیل و ناوهای آمریکایی
حوثیها در پاسخ به این حملات اعلام کردند که موشکهایی به سوی اسرائیل و دو ناو هواپیمابر آمریکایی مستقر در منطقه شلیک کردهاند.
محمد عبدالسلام، سخنگوی این گروه، این عملیات را «جنایت جنگی وحشیانه» توصیف کرد و هشدار داد که حوثیها به حملات خود علیه کشتیهای مرتبط با اسرائیل و متحدانش در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
عبدالسلام این حملات را بخشی از «حمایت از مردم فلسطین در غزه» دانست و تأکید کرد که این گروه در برابر فشارهای نظامی آمریکا تسلیم نخواهد شد.
موضع ایالات متحده؛ تعهد به تضعیف حوثیها
پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا نیز در اظهاراتی اعلام کرد که حملات به مواضع حوثیها تا زمانی که این گروه به تهدید کشتیرانی جهانی پایان ندهد، ادامه خواهد یافت. کاخ سفید این عملیات را بخشی از تعهد آمریکا برای حفاظت از متحدانش، بهویژه اسرائیل، و تضمین آزادی دریانوردی در دریای سرخ عنوان کرده است.

نقش بندر رأس عیسی در اقتصاد حوثیها
بندر رأس عیسی در الحدیده یکی از مهمترین منابع درآمدی حوثیها محسوب میشود. این بندر نهتنها برای صادرات نفت بلکه برای قاچاق سوخت و تسلیحات مورد استفاده قرار میگیرد.
در ۱۷ آوریل ۲۰۲۵، ارتش آمریکا اعلام کرد که این بندر را به دلیل نقش آن در تأمین مالی حوثیها هدف قرار داده است. حمله اخیر در ۱۸ آوریل با تلفات و خسارات بیشتری همراه بود و به گفته تحلیلگران، نشاندهنده عزم آمریکا برای فلج کردن توانایی اقتصادی این گروه است.
بندر الحدیده نقش کلیدی در ورود بیش از ۸۰ درصد کمکهای بشردوستانه، غذا و سوخت به یمن دارد. حملات مکرر به این بندر نگرانیهای جدی در میان سازمانهای بشردوستانه ایجاد کرده است.