ضربالاجل اقلیم کُردستان به سه حزب کومله برای تخلیه اردوگاههایشان
- Arena Website
- May 2
- 2 min read
Updated: May 3

حکومت مرکزی عراق و سازمان امنیت داخلی اقلیم کُردستان تلاش میکنند ضمن محدود کردن فعالیتهای سیاسی-اجتماعی احزاب کُردستان ایران در عراق و اقلیم، تمامی اعضای سه حزبی را که با نام کوملە فعالیت میکنند، در کمپ سورداش مستقر کنند.
سازمان امنیت داخلی حکومت اقلیم کُردستان عراق در ضربالاجلی از احزاب «کوملە زحمتکشان کُردستان»، «کومله- شاخە کُردستانی حزب کمونیست ایران» و «کوملە کُردستان ایران» خواستە است کە پایگاههایشان را در مناطق «زرگویز، زرگویزله و بانهگهوره» ترک و تا ۲۰ اردیبهشت _ ١٠ مە، بە کمپ «سورداش»، کمپی کە با توافق حکومتهای ایران، عراق و اقلیم کُردستان برای این احزاب در نظر گرفته شده است، منتقل شوند. حکومت عراق نیز با ارسال دستورالعملی تمامی فعالیتهای احزاب اپوزیسیون ایران را در فضای سرزمینی خود ممنوع میکند.
سایت میدلایستنیوز، بە نقل از منابع خود اعلام کرد کە دولت مرکزی تصمیم بە ممنوعیت فعالیت تمام احزاب اپوزیسیون ایرانی در این کشور گرفتە است. منابع خبری در اقلیم کُردستان نیز این خبر را تائید کردەاند.
بر اساس سندی کتبی که به امضای قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، رسیده و در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۲۵ صادر شده است، تمام احزاب مخالف در خاک عراق از فعالیتهای سیاسی، نظامی، اقتصادی و حتی اجتماعی منع شدهاند.

یکی از مقامات بلندپایە امنیتی اقلیم کُردستان در گفتوگو با پایگاە خبری سبەی، این خبر را تائید کرده است، اما اطلاعات بیشتری در این بارە ارائە نکردە است.
در این بارە منابعی از احزاب کُرد، مستقر در اقلیم کُردستان نیز ضمن تائید توافق میان دولت عراق و ایران و ممنوعیت تمام فعالیتهای اجتماعی-سیاسی، اعلام نمودند کە کمپ ایجاد شدە در منطقە سورداش فاقد امکانات لازم برای زندگی خانوادەهاست. از همین رو، انتظار دارند تا ١٠ مه، بعد از فراهم شدن امکانات، بە این کمپ عزیمت کنند.
اگر چە این منابع بە سبەی گفتەاند کە جنین پلاسخارت، نمایندە سازمان ملل متحد در دیدار با نمایندگان احزاب کُرد بە آنها قول دادە است کە فعالیتهای سیاسی آنان ممنوع نخواهد نشد، اما اعضای این احزاب بر این باورند کە نمیتوان بە این گفتەها باور کرد.
طی سالهای گذشته فشارهای جمهوری اسلامی ایران برای اخراج این احزاب از منطقه اقلیم کُردستان به اشکال مختلف ادامه داشته است و این فشارها تنها محدود به شاخههای مختلف کومله نبوده و حزب دمکرات کُردستان ایران (حدکا) و حزب آزادی کُردستان (پاک) را نیز شامل شده است.