top of page
Asset 240.png

آخرین خبرها

بیشتر بخوانید

ترامپ دستور قطع کمک‌های مالی به رسانه‌های عمومی آمریکا را امضا کرد

  • Writer: Arena Website
    Arena Website
  • May 4
  • 3 min read

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه طی یک فرمان اجرایی دستور قطع بودجه فدرال برای رسانه‌های عمومی از جمله «پی‌بی‌اس» (PBS) و «ان‌پی‌آر» (NPR) را صادر کرد. این اقدام با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی فعالان رسانه‌ای، نهادهای مدنی و چهره‌های سیاسی مواجه شده است.

در متن این فرمان آمده است که دولت قصد دارد «به استفاده از منابع مالیاتی برای حمایت از رسانه‌هایی که سوگیری سیاسی دارند» پایان دهد. به گفته ترامپ، رسانه‌هایی چون NPR و PBS سالانه صدها میلیون دلار از بودجه فدرال دریافت می‌کنند، در حالی که بسیاری از شهروندان با دیدگاه‌های این رسانه‌ها موافق نیستند.

در بیانیه کاخ سفید در این بارە تصریح شدە است:

بیش از حد طولانی، مالیات‌دهندگان آمریکایی ناچار بوده‌اند رسانه‌هایی را تأمین مالی کنند که اغلب در تضاد با ارزش‌ها و باورهای آنان قرار دارند.


واکنش رسانه‌ها و منتقدان

مدیران PBS و NPR در بیانیه‌های جداگانه‌ای به این تصمیم واکنش نشان دادند. شبکه PBS اعلام کرد که این تصمیم می‌تواند بر توانایی ارائه خدمات آموزشی و خبری بی‌طرفانه در جوامع محروم تأثیر بگذارد.

پاتریشیا هریسون، مدیرعامل PBS، در مصاحبه با شبکه پی‌بی‌اس گفت:

این تصمیم مستقیماً بر برنامه‌های آموزشی کودکان، پوشش خبری محلی و تولیدات فرهنگی ما تأثیر خواهد گذاشت.

بنا به گزارش رویترز این شبکه‌ها اعلام کرده‌اند که با کاهش قابل توجه برنامه‌های خبری و آموزشی خود مواجه خواهند شد.


ابعاد گسترده‌تر: قطع بودجه دیگر رسانه‌های بین‌المللی

فرمان اجرایی ترامپ همچنین شامل کاهش بودجه نهادهای رسانه‌ای بین‌المللی تحت حمایت دولت آمریکا مانند «صدای آمریکا» (VOA)، «رادیو اروپای آزاد» و «رادیو آزاد آسیا» می‌شود. این نهادها تحت نظارت «آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده» (USAGM) فعالیت می‌کنند.

در ٣ مه ٢٠٢۵ وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد کارکنان «صدای آمریکا» از هفته آینده می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. این رسانه دولتی که اخبار و برنامه‌های خود را برای مخاطبان بین‌المللی تولید می‌کند، بر اساس ایمیلی رسمی از سوی وزارت دادگستری، مجاز به بازگشت مرحله‌ای کارکنان به محل کار و ازسرگیری تولید محتوا شده است.

منتقدان این تصمیم هشدار داده‌اند که تضعیف این نهادها می‌تواند بر پوشش خبری در مناطق دارای محدودیت رسانه‌ای تأثیرگذار باشد.

حمایت برخی جمهوری‌خواهان

واکنش‌های سیاسی به این تصمیم به شدت دو قطبی بوده است. رهبران دموکرات در کنگره این اقدام را محکوم کرده‌اند. در مقابل، بسیاری از جمهوری‌خواهان از آن استقبال کرده‌اند.

سناتور تد کروز در اظهاراتی که در تاون هال منتشر شد، گفت: بالاخره مالیات‌دهندگان آمریکایی از شر این رسانه‌های جانبدار راحت شدند.


چشم‌انداز قانونی و اجرایی

فرمان اجرایی ترامپ بلافاصله اجرایی نمی‌شود و اجرای کامل آن مستلزم تصویب کنگره یا بازنگری در بودجه سالانه است. با این حال، صدور این دستور پیام سیاسی مشخصی دارد؛ آن هم در بحبوحه رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴. برخی کارشناسان حقوقی معتقدند که این اقدام ممکن است با چالش‌های حقوقی از سوی گروه‌های مدنی یا ایالت‌ها روبرو شود. با این حال، ترامپ تلاش دارد تا از آن به عنوان بخشی از کارزار مبارزه با آنچه «سوگیری رسانه‌ای» می‌نامد، استفاده کند.


هشدار نهادهای مدنی درباره استقلال رسانه‌ها

نهادهای مدافع آزادی رسانه از جمله «کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران» و «اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا» نسبت به این دستور ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها هشدار داده‌اند که چنین اقداماتی می‌تواند استقلال رسانه‌ای را در خطر قرار دهد و پوشش بی‌طرفانه اخبار را محدود کند.

کارشناسان رسانه در رادیو فرانسه هشدار داده‌اند که این تصمیم ممکن است مدل رسانه‌های عمومی در آمریکا را به طور دائم تغییر دهد. ناظران معتقدند این رسانه‌ها اکنون مجبور خواهند بود به منابع تأمین مالی خصوصی بیشتر متکی شوند.


bottom of page