top of page
Asset 240.png

آخرین خبرها

بیشتر بخوانید

پزشکیان می‌گوید بن‌بست در مذاکرات به معنای بن‌بست برای کشور نیست

  • Writer: Arena Website
    Arena Website
  • May 4
  • 2 min read


پس از لغو مذاکرات میان ایران و آمریکا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، تأکید کرد که «بن‌بست در مذاکرات به معنای بن‌بست برای کشور نیست.» این اظهارات در حالی مطرح شده که گمانه‌زنی‌ها درباره شکست احتمالی مذاکرات شدت گرفته است. هم‌زمان، با تشدید اختلافات بر سر موضوعاتی مانند غنی‌سازی اورانیوم، تنش‌های دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن وارد مرحله‌ای حساس شده است.

در پی لغو مذاکرات برنامه‌ریزی‌شده میان ایران و ایالات متحده، فضای دیپلماتیک دو کشور بار دیگر وارد مرحله‌ای از تنش و بی‌اعتمادی شده است. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در گفت‌وگویی با روزنامه تهران تایمز تصریح کرد که جمهوری اسلامی از موضع ضعف وارد مذاکره با آمریکا نخواهد شد و سرنوشت کشور را به مذاکرات گره نمی‌زند. او گفت:

در گذشته، برخی می‌گفتند اگر به توافق نرسیم، با مشکل مواجه خواهیم شد. ما هرگز آینده کشورمان، خودمان یا منطقه را به مذاکرات گره نزده‌ایم.

او افزود: «ما کار خودمان را انجام می‌دهیم. البته اگر مذاکره کنیم، صلح برقرار کنیم و روابطمان را بهبود بخشیم، بسیار مفید خواهد بود. اما بن‌بست در مذاکرات به این معنی نیست که ما نیز به بن‌بست خواهیم رسید. ما به بن‌بست نخواهیم رسید.»


مذاکراتی که قرار بود روز شنبه ۳ مه بین مقامات ایران و آمریکا برگزار شود، و همچنین نشستی جداگانه میان دیپلمات‌های ایرانی و اروپایی که برای روز جمعه دوم مه برنامه‌ریزی شده بود، هر دو لغو شدند. اگرچه دلیل رسمی این لغوها «مشکلات لجستیکی» اعلام شده، اما برخی منابع غیررسمی از اختلافات عمیق و تشدید شکاف‌ها میان طرفین خبر داده‌اند.


همزمان با این تحولات، لحن مقامات آمریکایی در قبال ایران شدت یافته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده هر کشوری که از ایران نفت خریداری کند با تحریم‌های ثانویه ایالات متحده مواجه خواهد شد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا نیز بار دیگر خواستار توقف غنی‌سازی اورانیوم و توسعه موشک‌های دوربرد از سوی ایران شده است. وی تاکید کرده اگر ایران تنها به دنبال یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای است، باید اورانیوم مورد نیاز را وارد کند؛ همان‌طور که بسیاری از کشورهای دیگر چنین می‌کنند.


این اظهارات با واکنش صریح عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، مواجه شد. او در توییتی نوشت:«تکرار دروغ، واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد.»

عراقچی تاکید کرد که ایران به عنوان یکی از اعضای موسس معاهده ان‌پی‌تی، حق دستیابی به چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد. او همچنین هشدار داد که «لفاظی‌های تحریک‌آمیز و مواضع حداکثری» نه‌تنها به نتیجه‌ای نمی‌انجامد، بلکه شانس موفقیت مذاکرات را از بین می‌برد.


تعویق دور چهارم مذاکرات در حالی رخ داده که تحلیلگران بین‌المللی نسبت به آینده مبهم گفت‌وگوها و خطر تشدید تنش‌ها هشدار داده‌اند. اختلاف بر سر مسائل کلیدی از جمله برنامه هسته‌ای و موشکی، عملاً هرگونه پیشرفتی را در مسیر دیپلماتیک متوقف کرده و احتمالاً شکاف میان تهران و واشنگتن را عمیق‌تر خواهد کرد.

bottom of page