پیامک حجاب پس از اصفهان به شهرهای دیگر میرسد
- Arena Website
- May 3
- 2 min read

طی روزهای اخیر، برخی از زنان در شهرهای مختلف ایران، از جملە اصفهان، تهران، شیراز ورشت، پیامکهایی مبنی بر هشدار عدم رعایت حجاب اجباری (پوشش مطلوب حکومت) دریافت میکنند. ارسال این پیامکها از سوی نهادهای مختلف نظارتی مانند ستاد امر به معروف و نهی از منکر، معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه و نیروی انتظامی، به نگرانیهای فراوانی درمورد نقض حریم خصوصی دامن زدە است.
ارسال پیامکهایی مبنی بر لزوم رعایت حجاب اجباری بە برخی از زنان از اصفهان آغاز شد، سپس به تهران و شیراز رسید. اکنون دامنە ارسال این پیامکها بە رشت نیز گسترش یافتە است. این موضوع به واکنشها و نگرانیهای جامعه دامن زدە است.
علی مجتهدزادە وکیل دادگستری، ارسال این پیامکها را گونەای از خودسری از نوع لغو کنسرتهای مشهد عنوان کرده و گفته است:
اگر بساط این اقدامات خجالت آور برچیده نشود، حاکمیتِ بیقانونی و هرجومرج و از میان رفتن بیش از پیش امنیت شهروندان دور نخواهد بود.

بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی نگران نظارت دیجیتال و استفاده از دوربینهای هوشمند برای شناسایی افراد هستند، موضوعی که بیانگر نقض هر چه بیشتر حریم خصوصی مردم است.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که لایحه «عفاف وحجاب» هنوز به طور رسمی به دولت ابلاغ نشده است.
واکنش مسئولان دولتی اما متفاوت بوده است. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در این بارە اظهار بیاطلاعی کرده و علیرضا عبدالهی نژاد، رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات نیز حریم خصوصی مردم را خط قرمز دولت نامیده است. سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور هم گفته است که «استفاده از زور در ساخت فرهنگ و اجتماع نتیجه معکوس دارد».
برخی از اصلاحطلبان نیز در واکنش، ارسال این پیامکها را بدون مبنای قانونی میدانند. عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات با انتشار پیامک حجاب برای یک شهروند تهرانی در توییتی پرسیده که آیا ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اجازه قانونی برای دسترسی به اطلاعات شخصی افراد را دارد؟
ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اعلام اینکه از هرگونه اظهار نظری منع شدهاند، مسئولیتی در این زمینه نپذیرفته است.
مسعود پزشکیان در زمان کاندیداتوری برای ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۳ به صراحت مخالفت خود با سیاستهای سختگیرانه در زمینه حجاب را اعلام کرده بود و وعده داده بود که با گشتهای ارشاد مقابله خواهد کرد. او در واکنش به طرح «نور» که به عنوان گشت ارشاد جدید معرفی شده بود، آن را «طرحی سیاه» خوانده بود.
اما ظاهرا برخورد با مساله حجاب نیز از اختیارات نهاد دولت خارج و به جاهای دیگری واگذار شده است، و یا اینکه پزشکیان هم دروغ میگوید.
حکومت جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته، علیرغم تلاشها و هزینههای هنگفت برای تحمیل حجاب اجباری بر زنان، در عمل با مقاومت روزمره زنان روبرو شده است، مقاومتی که با جنبش زن، زندگی، آزادی نیز پیوند خورد و اکنون به یکی از چالشهای ایدئولوژیک آن بدل شده است؛ چالشی که حکومت نگران است که هویت جمهوری اسلامی را تغییر دهد.