top of page
Asset 240.png

آخرین خبرها

بیشتر بخوانید

پنج فعال صنفی فرهنگیان بازداشت شدند

  • Writer: Arena Website
    Arena Website
  • May 2
  • 2 min read

با فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، روز گذشتە اول ماە مە، گردهمایی های پراکندەای در شهرهای مختلف ایران برگزار شد. در نتیجە این تجمعات ۵ معلم و فعال فرهنگی با ضرب و شتم نیروهای امنیتی دستگیر شدند.

میرزاسیدی ، فراحی شاندیز، احمد حیدری و صادقی از جملە دستگیرشدگان روز گذشتە هستند، طبق گزارش‌های خبری، این معلمان با ضرب و شتم و برخوردهای امنیتی شدید، بازداشت شدند و تاکنون خبری از محل نگهداری آنها در دست نیست.

همچنین، حسین عبادیان، از فعالان صنفی فرهنگیان روز پنج‌شنبه در جریان تجمع یکم ماە مە، روز جهانی کارگر در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بە مکان نامعلومی منتقل شدە است.

این فعال صنفی فرهنگیان در آذرماه سال گذشته نیز از سوی دادگاه انقلاب ملایر به اتهام تبلیغ علیه نظام، به پرداخت جزای نقدی ، بدل از تحمل ۸ ماه حبس، محکوم شده بود.

همزمان، در شهر همدان نیز، رضا مسلمی فعال صنفی معلمان، دقایقی پیش از آغاز تجمع اعتراضی معلمان این شهر توسط نیروهای امنیتی، در مقابل دبیرستان شریعتی – محل تدریس او – بازداشت شد. آخرین گزارش‌ها حاکی است که این فعال صنفی فرهنگیان ساعاتی بعد آزاد شده است. همان روز در شهر رشت نیز به همین صورت، محمود صدیقی‌پور عضو کانون صنفی فرهنگیان گیلان برای ساعاتی بازداشت شده است. این تجمع، درپی فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، قرار بود به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شود. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، پیشتر در فراخوانی از معلمان و بازنشستگان فرهنگیان سراسر کشور خواستە بود در این روز، برای اعتراض بە وضعیت بد معیشتی خود و نیز برخوردهای امنیتی علیە معلمان بە خیابان‌ها بیایند.


کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش دادە کە روز پنجشنبە در چندین شهر از جمله کرمانشاه، هرسین، اسلام‌آباد غرب (شاباد)، شیراز، نورآبادممسنی و بوشهر معلمان و بازنشستگان فرهنگیان «علی‌رغم تهدیدها و فشارهای نهادهای امنیتی»، تجمع اعتراضی برگزار کردند.



تجمع اعتراضی معلمان کرمانشاه در روز جهانی کارگر- ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
تجمع اعتراضی معلمان کرمانشاه در روز جهانی کارگر- ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

این شورا در گزارش دیگری اعلام کرده است که پیش از شکل‌گیری تجمع‌ها، در چندین شهر دیگر، «دستگاه‌های امنیتی و انتظامی با اعمال تهدید و فشار، از جمله احضار و تهدید تلفنی تلاش کرده‌اند تا مانع از برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز معلمان شوند.» از سوی دیگر رسانه حقوق بشری کردپا در گزارشی اعلام کرده است که، حکم اخراج سمیه اختر شمار، فعال صنفی معلمان مریوان، با رد اعتراض وی در دیوان عالی کشور عینا تایید شده است. روز ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲ اداره آموزش و پرورش مریوان طی نامه‌ای به هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان کردستان، خانم سمیه اخترشمار را به عضویت فعال در کانال‌های صنفی معلمان در فضای مجازی، انتشار محتوا های تحریک آمیز بر علیه نظام، حمایت از معترضان و انتشار تصاویر خود با پوشش اختیاری، متهم کرد.



هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان در پاسخ، طی حکمی در روز خرداد ۱۴۰۳ خانم اخترشمار را اخراج کرد.

شعبه یکم هیأت تجدید نظر وزارت آموزش و پرورش نیز در واکنش به اعتراض خانم سمیه اخترشمار، در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ حکم بدوی را عینا تأیید کرد.

این حکم در نهایت در ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ از سوی شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری نیز عینا تأیید و خانم سمیه اخترشمار، دبیر رسمی زبان انگلیسی، با ۱۷ سال سابقه کار در آموزش و پرورش، اخراج شد.

bottom of page