در آستانە روز جهانی اول ماە مه، یک کارگر دست بە خودسوزی زد
- Arena Website
- May 1
- 2 min read

در آستانە روز جهانی کارگر، اول ماه مه، باقر مولایی، کارگر شرکت تارابگینیکی از شرکتهای مجتمع ذوب آهن اصفهان با خودسوزی به زندگی خود پایان داد.
بنابە گزارشهای منتشر شدە، باقر مولایی، کارگر شرکت تارابگینیکی، در چند روز گذشته، در اعتراض بە وضعیت کاری و معیشتی خود و بیاعتنایی کارفرما به مشکلات کارگران، در محوطە مجتمع دست بە خودسوزی زدە و جان باخت.
این خودسوزی در حالی است که پیشتر در آبان ماه سال گذشته هم شاهد خودسوزی سید اصغر موسوی یکی از کارگران تعدیل شده کارخانه ذوبآهن اصفهان بودیم.
به گفته شاهدان عینی، موسوی ابتدا خود را با بنزین آغشته کرده و سپس در نزدیکی مدیرعامل کارخانه، اقدام به آتش زدن خود کرده بود. منابع آگاه در آن زمان به ایلنا گفتند که این کارگر طرف قرارداد با یکی از شرکتهای پیمانکاری ذوب آهن اصفهان بوده و ظاهراً تعدیل شده بوده است.
وضعیت ناترازی میان دستمزد و تورم از یکسو و از سوی دیگر نبودِ تشکلهای کارگری مستقل برای احقاق حقوق کارگران، طبقه کارگر در ایران را در وضعیت بسیار نگرانکنندهای قرار داده است.
همچنین فعالین کارگری بهصورت سازمانیافته سرکوب میشوند. براساس گزارش «مرکز حقوق بشر در ایران» که روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در آستانه روز جهانی کارگر منتشر شد، دستکم ۱۹ فعال کارگری در حال حاضر در زندان بهسر میبرند.
فعالان کارگری زندانی عمدتاً بهدلیل فعالیتهای کاملاً مسالمتآمیز در دفاع از حقوق صنفی خود با اتهامات امنیتی و احکام سنگین زندان روبهرو شدهاند؛ روندی که نشاندهندۀ تلاش حکومت برای جرمانگاری فعالیتهای کارگری مستقل و ممانعت از تشکیل اتحادیههای واقعی و مستقل است.
یکی از این فعالین شریفه محمدی فعال کارگری است کە روز ۱۴ آذر ۱۴۰۲ در منزل خود در رشت بازداشت و اکنون در زندان لاکان رشت محبوس است. او که در ماههای اولیه بازداشت خود مدتی به بازداشتگاهی امنیتی در سنندج منتقل شده بود، گفته است که در بازداشتگاههای سنندج و رشت تحت شکنجههای شدید برای گرفتن اعتراف اجباری قرار گرفته است.
شعبه اول دادگاه انقلاب رشت، در ۱۴ تیر ۱۴۰۳، او را به اتهام «بغی از طریق عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری» به اعدام محکوم کرد.
روز ۲۱ مهر ۱۴۰۳، وکیل او، امیر رئیسیان، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که حکم اعدام در دیوان عالی کشور نقض شده است. اما پس از ارجاع پرونده به شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت، این دادگاه به ریاست قاضی درویش گفتار، بار دیگر حکم اعدام برای شریفه محمدی صادر کرد.